Szybka sałatka z jajkiem i awokado. Pasuje do wędlin, pasztetów, jaj. Zamiast zwykłej jarzynowej. Porcja "na raz".
1/2 awokado
2 szalotki
świeża bazylia
jajko na twardo
1-2 ząbki czosnku
sok z limonki
łyżka majonezu
łyżka śmietany
sól, pieprz do smaku
Wszystkie składniki posiekać. Awokado dobrze jest skropić sokiem z limonki żeby nie ściemniało. Wymieszać z majonezem i śmietaną.
Połówkę awokado można przechowywać (razem z pestką) np. w takim pojemniczku :)
Sałatkę dobrze zjeść od razu po przygotowaniu.
Smacznego!
"Współorganizatorem konkursu jest CupoNation, strona z kuponami rabatowymi
do wielu sklepów oraz blog www.pysznakuchnia.com.pl”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz