wtorek, 2 kwietnia 2013

Zielona sałatka z jajkiem i awokado

Szybka sałatka z jajkiem i awokado. Pasuje do wędlin, pasztetów, jaj. Zamiast zwykłej jarzynowej. Porcja "na raz".




Składniki
1/2 awokado
2 szalotki
świeża bazylia 
jajko na twardo
1-2 ząbki czosnku
sok z limonki
łyżka majonezu
łyżka śmietany
sól, pieprz do smaku



Wszystkie składniki posiekać. Awokado dobrze jest skropić sokiem z limonki żeby nie ściemniało. Wymieszać z majonezem i śmietaną. 

Połówkę awokado można przechowywać (razem z pestką) np. w takim pojemniczku :)


Sałatkę dobrze zjeść od razu po przygotowaniu.
 

Smacznego! 

   Kolorowe śniadanie wielkanocne   
 

 "Współorganizatorem konkursu jest CupoNation, strona z kuponami rabatowymi 
do wielu sklepów oraz blog www.pysznakuchnia.com.pl”

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz