niedziela, 31 sierpnia 2014

Muffiny potrójnie czekoladowe

Kolejny przepis na muffiny. Upiekłam bez zamiaru wrzucania na bloga, ale okazały się tak pyszne, że postanowiłam sobie zapisać na przyszłość. 


Składniki suche
230 g mąki pszennej
3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Składniki mokre
2 jajka
400 g kubek jogurtu greckiego
100 g cukru
85 g masła
Dodatkowo
tabliczka 100 g gorzkiej czekolady
tabliczka 100 g białej czekolady


Masło rozpuścić z 2 rządkami gorzkiej czekolady. Lekko ostudzić.
W jednym naczyniu wymieszać składniki suche. W drugim mokre. Połączyć zawartość naczyń, wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać posiekane czekolady i wymieszać.
Ciasto nałożyć do foremek do 3/4 wysokości.  Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 minut (do suchego patyczka).

Zajadać się! 

Jedne z pyszniejszych muffinów czekoladowych jakie jadłam :)

3 komentarze:

  1. Mmm. Uwielbiam takie muffiny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muffiny czekoladowe... Zdecydowanie moje ulubione:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudownie mięciutkie i wilgotne, mocno czekoladowe... Musiał smakować bajecznie :)

    OdpowiedzUsuń