niedziela, 26 czerwca 2016

Arbuzowa lemoniada z imbirem, cytryną i miodem

Nadeszła fala upałów, pora więc na szybką i prostą lemoniadę na ochłodę. 
Wpis będzie krótki i treściwy, bo w takie upały nie można się przemęczać :)


Składniki:
arbuz
imbir
mięta
cytryna
miód 
woda
lód


U mnie proporcje wyglądały następująco: 
2 plastry arbuza, 2 3-milimetrowe plasterki imbiru, kilka listków mięty, 1,5 łyżki miodu - zmiksowałam i dolałam wody, tak żeby wyszedł litr lemoniady. Dopełnić lodem i to tyle :)


Proporcje poszczególnych składników zależą od nas i naszego smaku. Lemoniada świetnie smakuje i gasi pragnienie :)


W krainie miodem płynącej...     Lemonade Day  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz