Składniki suche
230 g mąki pszennej3 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Składniki mokre
2 jajka400 g kubek jogurtu greckiego
100 g cukru
85 g masła
Dodatkowo
tabliczka 100 g gorzkiej czekoladytabliczka 100 g białej czekolady
Masło rozpuścić z 2 rządkami gorzkiej czekolady. Lekko ostudzić.
W jednym naczyniu wymieszać składniki suche. W drugim mokre. Połączyć zawartość naczyń, wymieszać tylko do połączenia składników. Dodać posiekane czekolady i wymieszać.
Ciasto nałożyć do foremek do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 200ºC przez około 20 minut (do suchego patyczka).
Zajadać się!
Jedne z pyszniejszych muffinów czekoladowych jakie jadłam :)
Mmm. Uwielbiam takie muffiny :)
OdpowiedzUsuńMuffiny czekoladowe... Zdecydowanie moje ulubione:-)
OdpowiedzUsuńCudownie mięciutkie i wilgotne, mocno czekoladowe... Musiał smakować bajecznie :)
OdpowiedzUsuń