tag:blogger.com,1999:blog-5431681304034313050.post3646089153317776848..comments2023-09-04T10:06:43.846+02:00Comments on siarenka - Kulinarnie: Curry MaiUnknownnoreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5431681304034313050.post-11547176971787511102013-01-24T19:44:22.765+01:002013-01-24T19:44:22.765+01:00Pyyyyszne :)
Z jednogarnkowych polecam wynalazek p...Pyyyyszne :)<br />Z jednogarnkowych polecam wynalazek przywieziony z Meksyku przez mojego męża - nazywamy to Mexican Food. Czerwona fasola, kukurydza, kolorowe papryki, chilli, ryż, przyprawy do smaku dowolne, raczej ostre, mięsko - najlepiej z kurczaka albo indyka - bo najszybciej. Gotujesz ryż, na patelni z przyprawami smażysz mięsko, dorzucasz posiekaną paprykę, dodajesz kuku, fasolkę. Kiedy będzie gotowe, wrzucasz do garnka z odcedzonym ryżem, mieszasz wszystko i koniecznie przed podaniem przesmażasz - możesz już na suchej patelni. Właśnie takie przesmażone w całości jest bosssskie. Można dodać różne inne warzywa - co kto lubi. Danie jest szybkie i pyszne, u nas robimy wielki gar, z nadzieją, że zostanie na kilka dni do odsmażania, ale wszystko znika w jeden dzień ;PAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5431681304034313050.post-32081858062628599632013-01-09T21:42:56.522+01:002013-01-09T21:42:56.522+01:00aromatycznie :)aromatycznie :)Francuskie podróże kulinarne i nie tylkohttps://www.blogger.com/profile/04252248428104818377noreply@blogger.com